Competenties

Als bureau voor commmunicatie en public affairs bieden wij voor Duits- en Nederlandstalige ondernemingen op de Duitse markt naast het klassieke advies alle vormen van dienstverlening rondom de bedrijfscommunicatie aan. Bovendien hebben wij ook daarbij passende cursussen. Het spreekt vanzelf dat wij individueel en gedetailleerd op de wensen van onze klanten ingaan en zorgen voor een persoonlijke, doelgerichte en kostengeoriënteerde oplosssing. Dat zorgt niet alleen voor een meerwaarde voor onze klanten, maar verbetert ook duurzaam hun politieke, economische, culturele en sociale aanzien. butterfly communications | heeft vertegenwoordigingen in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Van daar begeleiden en ondersteunen we ondernemingen op hun weg naar de Duitse markt.

Onze competenties zijn o.a.:

Merkcommunicatie

Merkadvies
Merkintroductie
Merkprofilering
Merkmanagement

Bedrijfscommunicatie

Organisatieadvies
Publicaties voor medewerkers
Veranderingscommunicatie
Intranet
Perswerk en voorlichting
Publicaties voor klanten
Lobbying
Internet
Social Media
Corporate Blogging
Evenementen

_wsb_380x252_DSC_0021

_wsb_381x258__wsb_679x458_Bremen_2

_wsb_381x252_DGzRS+DD+2011+00677Voor de Seenotretter uit Bremen hebben we het formaat van de  DGzRS-Charity-Gala ontworpen en sindsdien drie evenementen bedacht, verder uitgewerkt en uitgevoerd. De organisatie omvat o.a. het invullen van het programma, de ontwikkeling van de printproducten zoals flyer, uitnodigings- en entreekaarten, het schrijven van de galakrant, de coördinatie van de dienstverleners zoals fotograaf, valet-parking, catering, service, techniek, regie, de voorbereiding voor de presentator, de begeleiding van de sponsoren, de afspraken met de Bondspresident en de politie, de correspondentie met de verschillende overheidsinstanties, enz.

Speciale communicatie

Executive Coaching
Issues Management
Crisiscommunicatie
Litigation-PR
Reputatie management
CSR (Corporate Social Responsibility)
Duurzaamheidsverslagen
Cultuurcommunicatie

Flüggen  Samen met andere nakomelingen van de familie heeft Detlef Untermann het oeuvre van zijn overgrootvader, de Duitse genreschilder Gisbert Flüggen opgewerkt en het resultaat op een website gedocumenteerd.

Public Affairs

Relatie- en contactmanagement
Monitoring en analyse van items

Presentatie

Gespreks- en discussieleiding
Evenementenpresentatie

Moderation butterfly communications | kan met Detlef Untermann (links) een ervaren presentator ter beschikking stellen. Hij deed niet alleen zijn ervaring op als leider binnenlandse politiek bij de radiozender „Bayerischer Rundfunk“, maar ook bij talrijke discussie- en evenementpresentaties. Een highlight was de VDI „Tag der Technik 2013“ in Berlijn, met als stergast Stefan Gödde.

bureau voor communicatie uit Berlijn