Team

Als familieonderneming voelen wij ons aan traditionele waarden gebonden en reageren flexibel op nieuwe uitdagingen. Wij zien ons platte organisatieschema met een korte hiërarchische opbouw als een voordeel voor onze klanten en richten ons steeds naar hun wensen. Daarbij is continuïteit en bestendigheid belangrijker dan het snelle en kortlopende succes.

Eigenaar

Het hoofd van de onderneming is eigenaar Detlef Untermann, die op een meer dan 40-jarige ervaring in de media- en PR-branche kan bogen. De jurist (universiteit van Münster) begon zijn carrière als journalist bij de “Westfälische Nachrichten”, werkte in leidinggevende functies bij de “Münchner Merkur” en de “Märkische Oderzeitung”. Bij de “Bayerischer Rundfunk” leidde hij de afdeling binnenlandse politiek (radio). Tegelijkertijd was Untermann stafpersofficier bij de Bundeswehr en de NATO. Later was hij verantwoordelijk voor de bedrijfscommunicatie voor “Berlin Hyp” en voor de afdeling onroerend goed van “Bankgesellschaft Berlin” evenals voor de “Berliner Verkehrsbetriebe” (BVG). Naast zijn werk in zijn bedrijf butterfly communications | is Untermann docent aan de “Freie Universität Berlin” en verschillende particuliere opleidingen.

                                                                       Detlef Untermann, eigenaar van butterfly communications |.

Competent en veelzijdig team

Naast echtgenote Elly Untermann (directiesecretaresse Schoevers), die als office manager alle coördinatie op zich neemt, versterkt de oudste dochter van Untermann, Helen Vollprecht, als advocaat gespecialiseerd op „Gewerblichen Rechtsschutz“ het team sinds 2008. Naar behoefte wordt het team met de benodigde experts versterkt.

Elly Untermann                                                                       Elly Untermann, office manager van butterfly communications |.

Onze referenten

Ons aanbod aan opleidingen zou onmogelijk zijn zonder de ondersteuning van onze referenten die bepaalde thema’s als zwaartepunt hebben. Wij zijn dankbaar dat wij op onderstaande bekende personen een beroep kunnen doen: Günter Bannas, hoofd politieke redactie F.A.Z. in Berlijn, Bettina Böttinger, presentatrice Duitse Televisie, Michael-Andreas Butz, voormalig persvoorlichter in de Bonds-  en deelstaatpolitiek, Uwe Evers, voormalig persvoorlichter van een Bondsdagfractie, Kai Fischer, leider Hit-Radio-Antenne Niedersachsen, Richard Gaul, voormalig leider communicatie van BMW en  voorzitter van de Duitse Raad voor Public Relations, Peter Hausmann, ex-hoofdredacteur Bayernkurier en voormalig woordvoerder van de Bondsregering, Jürgen Merschmeier, een veteraan in de politieke public relations, Regula Ruetz, onze vertegenwoordiger in Bazel en een “woman to know” in de Zwitserse PR-wereld.

bureau voor communicatie uit Berlijn